Desert tort cu frisca si nuca

de Rocsi in Torturi, 3 Aug 2018 | 7470 vizualizari

 

Este o reteta de tort foarte simpla, fara creme complicate, asa ca daca vreti sa incercati si voi acest tort, nimic nu va sta in cale, nu aveti cu ce da gres!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 8 oua
    • 8 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 150 gr iaurt
    • 130 gr nuca macinata
    • 16 linguri faina
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 450 gr smantana de tara
    • 350 ml frisca lichida
    • 4 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru krantz-ul de nuca:
    • 150 gr miez de nuca
    • 100 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu frisca si nuca:

Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 25 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade si il lasati pana este bine patruns, cam 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.

Krantz-ul de nuca: Intr-o cratita mai groasa, puneti zaharul, il transferati pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati miezul de nuca, amestecati bine. Luati cratita de pe foc, iar pe o bucata de hartie de copt rasturnati krantz-ul. Il lasati sa se raceasca, apoi il maruntiti in robotul de bucatarie.

Crema: Fisca lichida rece, o mixati pana prinde putin volum, dar nu de tot. Adaugati smantana rece, zaharul pudra, vanilia si mixati in continuare pana obtineti o frisca cu consistenta cremoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou, iar in jurul sau montati un inel datesabil. Puneti o parte din frisca, nivelati, presarati krantz de nuca. Asezati iar foaie de blat, iar frisca, krantz si ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore. Pastrati restul de frisca la rece, pana urmati tortul. Dupa ce a stat la rece, scoateti tortul din frigider, indepartati inelul. Il imbracati in frisca. Puneti deasupra krantz de nuca, ii faceti si o bordura mica jos. Cu un pos faceti cateva moate din frisca. Il ornati cu cirese, frunze de menta, decoratiuni din dantela de zahar. Puteti folosi si alte ornamente, dupa placul vostru. Il dati la rece pentru o ora, apoi poate fi taiat si servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

07.08.2018, 19:33

Va multumesc fetelor!

RuxyRux 1

07.08.2018, 21:57

Frisca si nuca, combinatia mea preferata Am descoperit o cofetarie unde au un tort de gen absolut fabulos...si al tau arata grozav!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mascarpone si caramel